Ismertem a sujtást mint díszítést. Évekkel korábban a menyasszonyi ruhámat is a hagyományőrzés szándékával varrattam zsinórral és büszkén viseltem pártát a fejemen, ahogy Őseink is tették. Akkor még nem is gondoltam, hogy ezek a vékony, finom zsinórok és különleges kövek ennyire bűvöletbe tudnak majd ejteni. Fogalmam sem volt, hogy lesz olyan precíz, szinte követhetetlen és tökéletes egy-egy kompozició. 

 

Bújtam az oldalakat, kerestem a lehetetlent. “Hogyan tudom én is megalkotni amit a fejemben már láttam?” Rengeteg próbálkozás után, sok méter zsinór, számos kristály és több gramm gyönggyel később, ma már büszkén mutatom alkotásaimat, és tudom, megtaláltam a nagybetűs technnikát, nekem őt szánta a sors. 

Az ékszerek tervezéséhez fontos és nélkülözhetetlen az a fajta kutató és tervező munka, ami a technikai feladatot minél hatékonyabbá teszi, szinten tartva az igényes megjelenést és minőségi terméket.

Célom a technika folyamatos alkalmazásával, hogy a 21. század divatvilágában a sujtás ékszer, mint kiegészítő beépüljön a mindennapokba. Alkalmi vagy mindennapi viselet részeként, egyéni tervezés alapján, egyedi és személyre szólóalkotások készülhetnek. 
 
Hangsúlyos megjelenésük mellett viseletük könnyed. Az ékszerek fém mentesek és antiallergén anyagokból is készülhetnek. Minden darabot személyre szabottan tervezek, archoz, színekhez, lélekhez.